top of page

מה מאפיין פרספקטיבה יעוצית זו ואיך היא עדיפה על פני גישות אחרות ביעוץ בתחום הניהולי?

  • פרספקטיבה יעוצית המבוססת על למידה משותפת co-learning

- הופך להיות חלק אינטגרלי מאורח החיים של הארגון ולכן מאפשר לפתח חשיבה של ניהול מתוכנן, מחושב ושיטתי המוביל לשינויים ושיפורים מתמשכים בכל תהליכי הארגון.

- מקל על ביצוע שינויים ארגוניים באמצעות הפגת חששות והפחתת התנגדויות.

בשונה מהשיטה היעוצית הקלאסית אשר מבוססת על חקירתו של היועץ אודות המציאות הארגונית וניתוח המידע הנאסף על ידו, תהליך יעוצי שמבוסס על השתתפות פעילה והדדית של המנהל יחד עם היועץ בתהליך למידה אודות המציאות האישית והארגונית:

  • פרספקטיבה שמתמקדת בניהול השינוי מהעתיד להווה

המיקוד הינו בחקירה של מה רוצים להשיג, של היכן רוצים להיות ושל מה יעזור למנהל לגרום לזה לקרות, בשונה משאר הגישות המתמקדות באבחון הבעיות ובחקר העבר.

  • פרספקטיבה המתמקדת בהשפעה בתחום החשיבתי

דרך בה אנו תופסים את העולם אינה משקפת את העולם האמיתי, אלא אינטרפרטציה שלנו. אנו חווים את המציאות דרך תבניות מנטאליות, שהם דפוסי חשיבה אשר גיבשנו במרוצת חיינו, המושרשים היטב בתהליכי החשיבה ומהווים עבורנו עדשה שלרוב מעוותת את המציאות. לכן אתגור של הסטטוס קוו (בחינת דפוסי חשיבה וערעור הנחות יסוד) מאפשר למנהל לצאת מתבניות המקבעות את החשיבה שלו ומשפיעות על תהליכי קבלת החלטות ולהגיע להבנת המציאות האישית והארגונית כצעד מקדים הכרחי לשינוי ועיצוב המציאות.

השפעה בתחום החשיבתי מובילה להשפעה בתחום ההתנהגותי:

- גמישות חשיבתית מאפשרת למנהל להבְנות תפיסות חדשות ולאמץ גישות והתנהגויות חדשות כחלופות לגישות ולהתנהגויות שכבר אינן משרתות אותו היטב כבעבר.

- פיתוח הבנה מעמיקה של המציאות האישית והארגונית מסייעת למנהל להתמודד בצורה אפקטיבית יותר עם אתגרי המציאות.

- עיצוב דפוסי חשיבה ופיתוח חשיבה ניהולית מאפשרים למנהל לקדם ולהוביל את הארגון לשיפור הפריון וליצירת ערך.

bottom of page